IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руското ембарго извади на светло старите проблеми на агросектора

Фермерите загубиха пазари и заради санкциите на Москва и епидемията от „син език“ по животните

13:48 | 02.01.15 г. 10
Руското ембарго извади на светло старите проблеми на агросектора
Последна актуализация: 12:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 5 rate down comment 0
hanabishi
преди 9 години
За жалост от лични наблюдения знам че българските овце ( а и всички вносни овце като цяло ) се считат за по-нискокачествени в арабските държави. Цената на вносния *** е понякога 2 пъти по-ниска от местния. А и друго - субсидиите в европейския съюз изкривяват пазара. Много производства в евросъюза са нерентабилни и разчитат само на субсидиите за реализация на печалба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 11
StefanL
преди 9 години
Може ли да си толкова *** ! Преди две седмици бях в Москва магазините им са пълни с всичко необходимо неизпитват нужда от нищо и цените дори са по ниски от нашите. Гадуваш ти щото нямаш пари да си купиш това от мазините мухьо! На Русия и е все едно дали ще внася от Европа Азия или Южна америка ?Само тапоумници като тебе може да цепи такива глупости. Изчакай още някой месец да видиш у нас какви стачки и въстания ще има от производителите на мляко месо сел.продукти , хора от туристическият бизнес! А и не само у нас я гледай как еврото се обезценява спрямо долара! Познай защо ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 2
rover
преди 9 години
Можем да отглеждаме без проблеми от 4 до 8 милиона овце =========================================================================Отглеждай ги, някой да те е спрял? Ако може някой друг да рине л....та. А ти да даваш акъл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 21 rate down comment 2
0pk
преди 9 години
Ем чи таман толкоз сме има няма 4-5млн овци. Само дето не можем да се мерим по износ със субсидираните западноевропейски овце. Превърнали сме се във завладян пазар и нищо повече. Ако имаше файда във овцете, щяха да се скъсат да отглеждат, не лафки да ми отварят и лотарии да рекламират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 6
lyusien
преди 9 години
Не търсете причините там където не са Прочетох в статията че имаме само един милион овце Това е безкрайно малко Можем да отглеждаме без проблеми от 4 до 8 милиона овце Условията в България за този отрасъл са прекрасни а пазарът е неограничен Покажете на араби турци и италианци условията и прекрасното агнешко месо произведено в България и не ви трябва руския пазар Зърнопроизводителите постоянно плачат че реколтите са лоши но в последните 5-6 години се произвеждат над 5 милиона тона жито и около 10 милиона тона зърнени култури Какво още искат Може би на глава от населението България е световен лидер в износа на жито и слънчоглед Държавата да построи модерна кланица за овце и агнета да стимулира по-вече животновъдството и всичко ще бъде наред Повервайте ми
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 1
ivanrog
преди 9 години
И по отношение на статията, според мен е слаба, защото няма как в няколко реда да представиш цялата селскостопанска година, която на всичкото отгоре е в средата си. Случиха се много неща и може би най-малкото беше ембаргото на Русия. Тази година приключи предната ОСП, започва нов програмен период, Украйна подписа споразумения с ЕС, в световен мащаб имаме прекрасна реколта, но тук имахме лошо време, което освен преките щети, донеси и допълнителни като забавяне на прибирането на реколтата и последващите сеитби. Може би има една хубава новина, цената на петрола пада, което би трябвало да доведе до по-ниски цени на торовете, но най-вероятно ще окаже и натиск върху биогоривата, което може да доведе до смъкване на цените на зърната. Изобщо една доста разнообразна календарна година, в която имаше много събития и времето ще покаже кое колко е допринесло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 2
ivanrog
преди 9 години
Европа и съответно България, има един проблем със селското стопанство - субсидиите! Това не просто изкривява пазара, а направо разрушава цели подсектори за сметка на други и се започва, кой да вземи повече от тях, а не как да се помогне да се изкарва повече. За разлика от Европа, България има и друг проблем - политиците. Въпреки, че съм за това да ни управляват хора, които са постигнали нещо в живота, а не псевдо политици, за момента постигналите нещо, са в голямата си част пионки, които се назначават, за да подпомагат конкретни хора, а не такива, които наистина имат някаква представа. Е, има и този момент, че българина предпочита да не купува българско, нещо, което е нормално да води до унищожаване на хранително-вкусовия сектор, а от там и на селското стопанство, защото само с първични продукти, няма как да стане. Трябва преработка и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 18
tsanko stefanov 2
преди 9 години
Само *** може да ембаргира вноса на хр.стоки когато народът му гладува....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още